Språkförbistring är inget hinder…

…att få folk att trivas hos oss. Igår fick vi en sista-minuten-bokning av en polsk man som bokade åt sin tillika polske kollega. När den polske mannen dök upp här visade det sig att vi inte hade något språk gemensamt annat än kroppssråket och så kunde han något enstaka ord engelska. Men jag kunde i alla fall få reda på när han ville ha frukost, att ha föredrog kaffe framför te och visa hans rum och köket där han kunde laga mat om han ville.

Imorse hade han problem med bilen. Den ville inte starta. Han pratade om någon accumulator och så småningom förstod jag att det var batteriet som var dött. Jag fick fram ett reservbatteri från garaget. Motorn hackade igång och han såg glad ut. När han hade packat ihop sina saker och skulle åka kom han och knackade på och sa på sin mycket brutna engelska: ”Very, very good hotel” och log brett. Jag upptäckte också att han gett oss 5 stjärnor på Facebook (redan innan han fått hjälp med batteriet).

Det är alltid lika roligt med nöjda kunder oavsett ursprung och språk. Jag hoppas att hans bil håller ihop till hans nästa destination.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.