Nu lämnar vi 2016 bakom oss och går med tillförsikt in i 2017

En hel del har hänt hos Fru Gran under 2016. Parallellt med att gästhuset blev ombyggt till B&B så har observationerna av gårdens förutsättningar varit det viktigaste vi har ägnat oss åt. Observationerna ligger nu till grund för den design av gården som vi håller på med. Bit för bit håller planerna på att ta form. Vi återkommer inom kort om det.

Under året som gick skaffade vi ankor och grisar. Det har varit roligt att se gården börja befolkas av djur. I år kommer fler. Allra först, i andra halvan av mars, kommer en liten valp 😀 Jag som har längtat efter en hund i princip sedan jag kunde säga ordet hund ser verkligen fram emot att få en ny familjemedlem. Maken gillar också hundar men är inte riktigt lika angelägen som jag. Det blir en Svensk lapphund och tanken är att den ska vara med oss hela dagarna och hjälpa till med det en hund kan hjälpa till med, framför allt valla djuren. Framåt försommaren hoppas vi att vi ska få tag i ett par fjällkor eller fjällnära kor och sedan några får. Kanske blir det också höns, om vi hinner bygga ett hönshus.

Dessutom kommer vi att bygga växthus, anlägga odlingar för ett andelsjordbruk , stå värdar för en skogsträdgårdskurs, anlägga en lite större skogsträdgård än den lilla som vi påbörjade hösten 2015, ansöka till kommunen om rotzon som rening av vårt avloppsvatten (både gråvatten och svartvatten), ta emot många gäster i vårt fina B&B, hugga ned träd för att öppna upp för framtida odlingar, fortsätta utveckla samarbetet med Högsåsenföreningen och andra entreprenörer, utöka bigården, ta morgondopp i Narven och njuta av tystnaden i Tiveden.

Här följer en bildkavalkad över året som gick hos Fru Gran.

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Twitter
RSS
Follow by Email
Google+
https://frugran.se/nu-lamnar-vi-2016-bakom-oss-och-gar-med-tillforsikt-in-i-2017/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.