Aldrig hade jag trott att det skulle ta så lång tid

Vissa saker i livet är lika bra att man inte vet i förväg. Inte i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle vara såhär mycket jobb och att det skulle ta såhär lång tid att färdigställa gästhuset. Att renovera och fixa tar tid och att göra det med återvunna/begagnade resurser tar ännu längre tid. Dels tar det tid att luskamma nätet efter grejer att köpa, dels tar det tid att åka och hämta dem och inte minst tar det tid att fixa till dem så att de är i det skick man önskar och passar där man vill ha dem.

Köksskåpen vi köpte på Blocket behövde byggas om och eftersom ingen av oss är finsnickare så var det lite av att en blind leder en blind och jag vet inte hur många gånger jag har ”haft otur när jag tänker”. Gör om gör rätt… Till slut blev resultatet till belåtenhet.

Så här snygga blev de till slut. Ombyggda och målade med äggoljetempera

Så här snygga blev de till slut. Ombyggda och målade med äggoljetempera

En duschkabin saknade skruvar, behövde ny sil till avloppet och visade det sig behöva nya lister som håller ihop dörrarna. Var hitta??? Till slut efter mycket frågande och googlande hittade vi rätt men de som hade listerna hade semesterstängt i flera veckor.

Den andra duschkabinen visade sig ha en sönderfrusen duschblandare och det är en special som måste beställas.

Äggoljetemperalasyren på golvet i köket ville aldrig torka/oxidera så vi blev till slut tvugna att skrapa, gnugga med såpa och till viss del slipa bort den. Suck!

Golvet såg snyggt ut när det var nylaserat men trots höjd temperatur och luftavfuktare i flera veckor ville det inte torka.

Golvet såg snyggt ut när det var nylaserat men trots höjd temperatur och luftavfuktare i flera veckor ville det inte torka.

Om man dessutom är lite pedantiskt lagd så tar ju detaljerna sin lilla tid.

Finlir med liten pensel

Finlir med liten pensel

För att inte tala om vilken tid det tar att leta verktyg när man är orutinerad och när man är två om att använda samma verktyg och därmed lägger dem på olika platser.

Jag skulle nog kunna skriva en halv roman om allt som kan gå fel och som tar längre tid än tänkt men jag nöjer mig såhär. Jag vill ju inte avskräcka någon från att renovera med återbrukat material. Och trots allt skulle vi nog göra om det igen…

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Twitter
RSS
Follow by Email
Google+
http://frugran.se/aldrig-hade-jag-trott-att-det-skulle-ta-sa-lang-tid/

Kommentera